90
Kunstwerken
verkocht

Kunst is de ziel
van een samenleving.

Zolang er kunst is, is er hoop. Daarom helpen wij jonge kunstenaars uit Oekraïne om hun werk onder de aandacht te brengen en te verkopen. Help mee en investeer in de toekomst van een vrij Oekraïne.

De helft van de opbrengst gaat naar de kunstenaar, de andere helft naar Stichting Vluchteling. Elk gedoneerde euro komt rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Wij zijn een stichting van kunstenaars en creatives uit Brabant. Met dit initiatief zamelen we geld in voor de vluchtelingen uit Oekraïne en houden we bovenal de Oekraïense cultuur levend en actueel.

We hebben contact met deze kunstenaars wiens werk we hier in gelimiteerde oplages drukken. We krijgen daarbij van alle kanten hulp uit de creatieve sector in Brabant. Help ook mee en investeer in jonge kunstenaars van de Oekraïne.

Let op! We verkopen niet het originele werk van de kunstenaars, maar Art Prints.(✱) 

Help door een kunstwerk te kopen

“Art is the highest form of hope”

– Gerhard Richter , kunstschilder

peace of art gallery

Kies een kunstenaar om het werk te tonen

Giclée prints (ART PRINTS)

De methode van giclée-druk is voor het eerst in Amerika ontwikkeld. Het is afgeleid van het Franse werkwoord “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent. Een giclée is een zeer gedetailleerde zuivere kunstdruk, die zeer geliefd is binnen de kunstwereld vanwege zijn extreem hoge kwaliteit. Een giclée heeft dezelfde kleurintensiteit als het origineel (in tegenstelling tot normaal drukprocedee), de gebruikte inkt is op basis van echte pigmenten, heeft meer dieptebeleving, wordt toegepast op eerste kwaliteit hoogwaardig zuurvrij papier en de kleurechtheid is gewaarborgd voor een zeer lange periode (100 jaar).

(✱) In de Artprints kunnen lijnen en/of vlekjes voorkomen. Dit komt niet door het drukprocedee maar zitten soms in het originele werk of digitale bestand wat we kregen. Omdat de meeste foto’s nooit gemaakt zijn voor reproductie, maar snapshots zijn van de smartphone van de kunstenaars op de vlucht. Waskrijtkruimels of een klein vlekje geven dan kleine onregelmatigheden, waarschijnlijk door het vervoer in een tekenmap.  Wij hebben er voor gekozen dit zo te laten en dus niet digitaal schoon te poetsen. Zo heb jij het eerlijke verhaal thuis.

Stichting Vluchteling geeft hulp aan vluchtelingen en ontheemden in acute of langdurige crisissituaties. Niet alleen wanneer een crisis internationaal veel aandacht krijgt, maar ook wanneer het lijden zich in stilte afspeelt. Bovendien helpen zij mensen wanneer ze eindelijk kunnen terugkeren naar huis.

De situatie voor de 44 miljoen Oekraïners is zeer ernstig en verandert voortdurend. In slechts één week zijn meer dan een miljoen Oekraïners hun land ontvlucht. Ruim de helft is gevlucht naar Polen. Stichting Vluchteling ondersteunt twee regionale noodhulp organisaties die hulp bieden in Oekraïne en de omringende landen.

Wat stichting vluchteling doet:

ingeborg@makeart-notwar.com

KVK: 85912174

nl_NL
1
    1
    Jouw peaces of art
    1 X  100,00 =  100,00